מזון בריא? תלוי למי!

מאת: מירב מזא"ה

היום יש לרבים מודעות ורצון לאכול בריא. אבל מהו בריא? מאות מחקרים נערכים בתחום, וגישות שונות מטיפות לכיוונים שונים. רבים מוצאים את עצמם מבולבלים, או שמאמצים גישות קיצוניות וטוענים כי הן נכונות לכולם.

התרבות המסורתית ממקומות שונים בעולם, ובפרט מן המזרח הרחוק, נותנת לנו כלים להבנה של השפעת המזון על האדם. על פי מסורות אלה, מסתבר שאין מזון אחד הבריא לכולם. לכל מזון ישנן איכויות מסוימות. מאיכויות אלה נגזרת השפעה ייחודית. עלינו להבין השפעה זו כדי לדעת אם מזון זה מתאים לאדם מסוים בזמן מסוים.

אכילת מזון המתאים באופן אישי יכולה למנוע מחלות רבות ואף לטפל במחלות. לעומת זאת, היצמדות לכללי תזונה, בריאים ככל שיהיו, שאינם מותאמים באופן אישי, עלולה לגרום לבעיות רפואיות רבות.

נשמע מסובך? לא בהכרח. בעזרת שני צירים בסיסיים נוכל להבין כמעט כל מזון וכל מצב אנושי ולעשות את ההתאמה בינהם. שני הצירים הם: חם – קר, יבש – לח.

 
מעוניינים בייעוץ לימודים אישי? זקוקים למידע נוסף?
התקשרו עכשיו: 052-4020557 או מלאו את הטופס הקצר שלפניכם:
    

בית-ספר מגע
לימודי שיאצו
כתובתינו: רח' חזקיהו המלך 17, ירושלים
ייעוץ לימודים אישי: 052-4020557



הצהרת נגישותמפת אתרמתעניינים בלימודי רפואה אלטרנטיבית? הכירו את השיאצו